Paul Schulten winter 2015

Paul Schulten winter 2015

 

In het prachtige Okura hotel presenteerde Paul Schulten zondag 31 augustus maar liefst twee collecties voor winter 2014-2015. Een “Haute Couture”collectie en een Ready to Wear”collectie.

De Grand Ballroom van was gevuld met 300 gasten waaronder Hank Heijn, Harry Mens, Ans Markus, Bart Maussen, Christine Kroonenberg, Judith Osborn en veel vaste cliënten van de couturier.

Schulten heeft al enige tijd de wens om met zijn kleding een breder publiek te bereiken en dit was dan ook de aanzet voor zijn “Ready to Wear” collectie.

Om het toch exclusief te houden zijn de stukken “Limited editions”:  Van ieder model is slechts één maat geproduceerd.

De designer heeft zorg gedragen voor de ontwerpen, de modellering en de productie. Op deze wijze kan Paul voorzien in elk draagmoment van de moderne vrouw; zowel zakelijk, privé als formeel.

De jasjes zijn heel kek en combineren prachtig op een jeans, we want them!

Hierna was het de beurt aan de Haute Couture show, die de naam droeg “Less is More”.

Deze titel voor de collectie deed zijn naam eer aan want Schulten had zich duidelijk laten inspireren door “cleane”lijnen die terug te vinden zijn in de architectuur, muziek, fotografie, beeldhouw- en schilderkunst. Hierbij draait het niet alleen om het weglaten van accentn maar vooral om het uitdiepen en onderzoeken van nieuwe vormen. Haute Couture leent zich hier natuurlijk perfect voor en zo zagen we bijvoorbeeld een cocktailjurkje van geborduurd leer in een Crinolineachtig silhouet, met de hand vervaardigd uit één stuk.

De materialen waren zeer divers en op een prachtige manier verwerkt zoals, geborduurd leer, handgeweven tweed, kant, brokaat en zijde crêpe de chine.

De kleuren waren rood-zwart, kobalt zwart, champagne, aubergine en dit gecombineerde met zilver en kristal voor de avondgarderobe.

Hij vond zijn inspiratie voor de avond in Age of Jazz en Art Deco en zo zagen we zwaargeborduurde, sluikvallende japonnen met glaskralen op zijden chiffon.

De showstopper was een zwarte bruid die heel dramatisch over de catwalk schreed. Paul is zeer verontrust over de gebeurtenissen van de laatste tijd op het wereldtoneel en de verborgen armoede in Nederland.

Foto’s: Peter Stigter voor Paul Schulten

Share Button

Comments are closed.

close
Facebook IconYouTube IconTwitter IconVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our Blog