Mart Visser S/S 2015

Mart Visser S/S 2015

 

De vrijdag voor het eerste lenteweekend van 2015 was de show van Mart Visser. Met dit weer op komst kregen we nog meer zin in de show, om de lentekriebels helemaal op te doen komen.

Dit is de tweede show in de salon van Mart en dat is heel fijn voor de intieme sfeer, je waant je in Parijs van vorige eeuw. Daarbij komt dat iedereen dicht op de modellen zat en daarmee het vakmanschap en de stoffen goed waren te bewonderen.

Een parade van lood strakke, lichaamsvolgende robes met A-lijn swingcoats, getailleerde jasjes in leer, zijde op fitted capri-broekjes en bijzondere ‘tulp-robes’ ontstaan vanuit moulage en de juiste V-shape voor het vrouwenlijf. Tweedelig zet de toon, ideaal als ‘mix and match-item’ binnen een garderobe. Deze trend zet door in de cocktailserie met een diversiteit aan zwarte en wijde taft zijde op kleine hand gepailletteerde tops. Ze geven deze collectie een extra ‘touch of ultimate luxury’.

De eerste looks waren in een prachtige roze kleur, die konden gelijk op onze wishlist. Verder oogde de collectie rijk en explosief. Kobaltblauw, wit en helder geel versus paars met roze en hard koraal. Peach, alle tonen roze, cyclaam, hard koraal en fuchsia groenen variërend van kiwi, zeegroen, turquoise, forrest green en aquamarijn. Een collectie vol extremen in heldere kleuren, als contrast of juist ton sur ton.

Mart Visser bezocht voor de exposities van zijn eigen Artwork vele beurzen en exposities. ‘Er is niets dat mij zo inspireert als hedendaagse kunst. En hoe je vanuit daar een vertaalslag maakt naar de toegepaste kunst van haute couture.’ De grote verscheidenheid aan beeld, kleuren en structuren op Art Miami brachten hem op de revival van geometrische blokken; de eenvoud van die vorm. Couture als versterking en ritme van de belijning. De rust van dit concept in contrast met de explosieve actionpainting prints in deze collectie, of de juist gestileerde ton sur ton schakeringen a la Rothko.
De vertrouwde stijl van Mart Visser waarbinnen hij ieder seizoen zoekt naar nieuwe mogelijkheden. Mode die zijn schoonheid dankt aan het vakmanschap van kleermakers in combinatie met hoogwaardige kwaliteit aan materialen.

Het was weer genieten!

GOLF Models Mart Visser (1) GOLF Models Mart Visser (2) GOLF Models Mart Visser (5) GOLF Models Mart Visser (6) GOLF Models Mart Visser (7) GOLF Models Mart Visser (8) GOLF Models Mart Visser (10) GOLF Models Mart Visser (11) GOLF Models Mart Visser (13) GOLF Models Mart Visser (14) GOLF Models Mart Visser (15)

Foto: Jeroen Snijders

Share Button

Comments are closed.

close
Facebook IconYouTube IconTwitter IconVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our Blog