Mart Visser Haute Couture winter 2014

Mart Visser Haute Couture winter 2014

 

 

Met de eerste show in zijn nieuwe haute couture salon, brengt Mart Visser rust en orde in zijn gedachtegang. De nieuwe connectie tussen zijn couture en ArtWork, brengt een herdefiniëring van waar hij al jaren mee bezig is: kleur, vorm, spel en materiaal samen te voegen tot één geheel. Op de catwalk, op een linnen doek of voor de vrouw die zijn werk draagt: ‘Sinds mijn couture uitsluitend wordt gepresenteerd in de intieme setting van de salon, merk ik dat mijn werk veel dichter bij mij staat. Het gaat niet meer om het grote show concept met effecten, maar puur om dat wat ik heb gecreëerd voor mijn clientèle. En dat voelt geweldig; creatie is emotie.’

Winter 2014 vangt aan in al haar warmte; de eenvoud van het luxe materiaal, gebeeldhouwd in een “verstilde coupe” de rust in een outfit.

De show startte met enkele prachtige lange mantels. Ondanks de rijke stoffen vielen ze heel soepel en vrouwelijk, zoals een zomerjurkje. Dit zagen we door de hele collectie. Een collectie gevuld met ton-sur-ton materiaalmixen, bont en leer, korte A-lijn swaggers en kleine bontjassen wisselen elkaar af in een totaal aangeklede look met strakke lichaamsvolgende robes.

Luxe in al haar eenvoud, geleid door de mooie materialen.Lange sluike, doch behaaglijke mantels met moulage kragen en bontgarnering. Ingesnoerd, getailleerd en in alle opzichten de rondingen accentuerend. De strakke rechte broeken verlengen het silhouet.

Wat we absoluut willen hebben  voor onze avondgarderobe is een olijfgroene jurk. Het bovenstuk was van leer en de rok in een zwaar materiaal dat heel soepel viel.

Verder waren er vooral warme tonen als nachtblauw, dark purple, shades of grey, veel zwart en een prachtig palet aan olijfgroenen en camel-tonen.

De show was heel intiem in de salon en daarom had je bijna het idee dat je de collectie aan kon raken en gaf een gevoel van de Franse shows van vroeger.

www.bellehelene.nl

Foto’s: Jeroen Snijders

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

Security Check ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

close
Facebook IconYouTube IconTwitter IconVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our Blog