Mart Visser A/W 2015

Mart Visser A/W 2015

 

 

A woman of grace, stature and class…

Na enkele malen in zijn salon aan de Paulus Potterstraat te hebben geshowd, was 20 september het Conservatorium hotel de locatie voor de herfst/winter 2015 collectie van Mart Visser.

Even waren we bang dat de initimiteit die de salon had hier weg zou zijn, maar door de catwalk in een soort drietand op te bouwen zat iedereen toch dichtbij en was de intieme sfeer gewaarborgd.

Heerlijk om zo dicht op de catwalk te zitten zodat je alle vakwerk van zo dichtbij kunt zien.

Voor deze collectie haalde Mart Visser de inspiratie uit één vrouw, Robin Wright als Claire Underwood uit de Netflix serie “House of Cards”. Zij is méér dan een actrice en reikt verder dan een icoon. Haar intense kracht, zelfvertrouwen, female intuition, die hals en bovenal; haar blik met een intens gevaarlijke oogopslag. A true ‘designers dream’.

Mart Visser aw 15 GOLFModels (11)

Anouk Smulders

Anouk Smulders opende de show, zij is de Nederlandse personificatie van Claire Underwood.

Voor deze collectie creëerde Mart Visser op ingenieuze wijze rondom het vrouwenlijf. Iedere coupe, naad en belijning dient al de vrouwelijke vormen van het lichaam te accentueren. Zo vergaapten we ons aan een jurk die uit slechts één stuk stof was gemaakt. Dit vereist echt vakwerk en was één van ons favoriete stukken uit de collectie. Verder is een opvallend aspect aan deze collectie winter 2015 is het verlengen van het body-conscious silhouet; langere strakke en wijde rokken gedragen onder extreem korte jasjes en tailleurs. Het totaalbeeld maakt de outfit; Visser stelde zijn look van hoed tot suède schoen. ‘A modern classicism that is definitely chic’. Alle modellen droegen ook de schoenen en laarzen van de hand van Mart.

Robin Wright als Claire Underwood

Robin Wright als Claire Underwood

Couture definieert luxe; handgeweven bouclé, boterzacht leer, handschoenen-suède , flinterdun versneden bont, zuiver kasjmier en dubbel zware wollen crêpe. Mat versus glans, structuur contra glad en zwaar tegenover ultralicht; de contrasten in materiaal maken de valling, veredelen de stoffen door niet zichtbare couture verwerkingen in organza en paardenhaar.

Mart Visser aw 15 GOLFModels (14)

Mart Visser

 

Voor de avond verwerkte Visser de mooiste kanten van vooraanstaande Franse stoffenhuizen. Gecombineerd met meters zuiver zijde ontstaat het ultieme beeld van effortless luxury. Door het opvallende gebruik van materialen en de kundige wijze van gebruik valt alles zo mooi. Zelfs lange leren rokken, vallen zwierig bij Mart Visser en zo zet hij een sterk maar toch sensueel beeld neer van de vrouw. De hoeden waren groot en opvallend en die staat zeker op onze wishlist.

Prachtige rok uit 1 stuk, vakwerk!

Prachtige rok uit 1 stuk, vakwerk!

De kleuren voor winter 2015 is met een zweem van grijzen over de helderheid van de kleur heen. Diep donkerrood, oxblood en aubergine, gecombineerd met mat zwart en gunmetal grey. Een palet van misty-pink , oudroze en pale blue jasper. Prachtig staalblauw, indigo en petrol opgevolgd door een peloton aan zwarte tonen in mat, glans en structuur, voor het ultieme silhouet.

Voor de finale van de show deel I klik hier, voor deel II hier.

Mart Visser aw 15 GOLFModels (2) Mart Visser aw 15 GOLFModels (3) Mart Visser aw 15 GOLFModels (4) Mart Visser aw 15 GOLFModels (5) Mart Visser aw 15 GOLFModels (7) Mart Visser aw 15 GOLFModels (8) Mart Visser aw 15 GOLFModels (9) Mart Visser aw 15 GOLFModels (10)

Foto’s: Jeroen Snijders

 

Share Button

Comments are closed.

close
Facebook IconYouTube IconTwitter IconVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our Blog